Afrika set med økonomiske briller, er verdens hurtigst voksende kontinent. Det er et kontinent som er godt med i forhold til udvikling af innovativ mobil kommunikation, men samtidig halter bagefter i forhold til hvad angår stabile og effektive energikilder. Derudover er det et kontinent hvor de fleste indbyggere arbejder på det land de bor på, hvilket gør det til et spændende kontinent for automatiserede- og landbrugs maskiner, da det i forvejen for det meste fungere ved håndkraft. Afrika har et mål om at være mest muligt selvforsynende og derfor er der, for udenlandske investorer, gode muligheder for at gøre en god forretning, samtidig med at hjælpe den Afrikanske befolkning med at udvikle sig.
Der er i Afrika også sket en udvidelse af middelklassen, hvilket også vil skabe opmærksomhed omkring udenlandske investorer, da der nu er flere penge at handle og investere med. Der er mange fordele ved forretning i Afrika men her har vi lavet en kort liste over fem fordele ved Afrika.

1. Verdens hurtigst voksende kontinent

Afrika er med deres 54 stater blevet til verdens hurtigst voksende kontinent. Dette viser lande som Etiopien, Ghana og Elfenbenskysten, som alle 3 forventes at ligge blandt de 5 mest voksende økonomier i 2017, set på verdensplan. Det er stigninger som Europæiske lande og flere Asiatiske lande ikke kan følge med på, hvilket i sig selv gør Afrika til et interessant kontinent at investere i. Eftersom den politiske urolighed og ustabilitet i flere Afrikanske lande, har mange af disse formået at vende den politiske situation til det bedre. Flere statslige projekter som f.eks. et højhastighedstog fra Dakar til den omkringliggende lufthavn i Senegal, har bidraget til at økonomien stabiliseres samtidig med at interessen for udenlandske investorer vedvarer. Foruden Ghana, Elfenbenskysten og Etiopien, forventes Senegal, Kenya og Tanzania også at være blandt de mest voksende afrikanske økonomier i 2017.

2. Telekommunikation

1 ud af 10 mobiltelefon abonnenter på globalt plan, findes i Sub-Sahara.
De økonomiske stigninger i flere af de Afrikanske lande, har betydet stigende interesse for mobiltelefoner og teknologi, hvilket har tiltrukket adskillige mobile operatører til kontinentet. Dette har samtidig skabt stor konkurrence og givet nyt håb og liv for innovative virksomheder og projekter. Eksempelvis har ’M-Pesa’ der fungerer som Kenyas mobilbetalingssystem (Mobilepay) været i luften siden 2007 og har hjulpet ca. 3% Kenyanere ud af ekstrem fattigdom, grundet dets uafhængighed fra bankerne.

3. Kraftværksprojekter

Afrika tiltrækker hvert år tusinder af projekter eller nyopstartede virksomheder, der tilsammen med de allerede etablerede virksomheder, er yderst afhængige af en stabil, effektiv og pålidelig energikilde. Desværre er det blevet til et af de større problemer i kontinentet. Flere Afrikanske virksomheder identificerer adskillige og konsekvente strømafbrydelse, hvilket selvfølgelig præger virksomhedernes kvalitet og output. Derfor er selve ”kraftværks-branchen” en interessant sektor for udefrakommende investorer, der kan tilbyde stabile energikilder til det Afrikanske kontinent.

4. Landbrugs- og fødevaresektoren

Selve landbrugs – og fødevaresektoren i Afrika har brug for udvikling for at kunne følge med på det globale plan. Flere og endda de fleste steder på kontinentet, drives landbruget ved håndkraft og behovet for udenlandsk teknologi og know-how er blevet større og større. Dette skaber et interessant billede for danske producenter af automatiserede landbrugsmaskiner, samt producenter af maskiner til forarbejdning af de fødevarer der bliver fremstillet i Afrika. Eftersom størstedelen af Afrikanske indbyggere bor på landet og tilmed er afhængige af den jord de bor på, er det vigtig for både Afrikanere og udenlandske investorer at der sker en forbedring i denne sektor.

5. Voksende middelklasse i Afrika

Kombinationen af en voksende middelklasse, økonomisk vækst og øget politisk stabilitet er opskriften, når man taler om et kontinent i rivende udvikling. Den politiske stabilitet, vil klart være i førersædet når der tales om at tiltrække udenlandske investorer til Afrika. Dette er som sagt i en positiv udvikling på hele kontinentet, men hvis opmærksomheden omkring de frembrusende lande i Afrika skal forblive, må stabiliteten altså ligeså. Den voksende middelklasse i Afrika er fortsat i udvikling, hvilket giver dem en større handle og købekraft, hvad end det gælder samarbejde med Afrikanske virksomheder eller salg til private forbrugere i Afrika. Dette er med til at skabe fortsat økonomisk vækst i Afrika, samtidig med at der bliver flere og flere Afrikanere som får øjnene op for Europæisk og ikke mindst Dansk kvalitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *