Fem fordele ved forretning i Afrika

Afrika set med økonomiske briller, er verdens hurtigst voksende kontinent. Det er et kontinent som er godt med i forhold til udvikling af innovativ mobilkommunikation, men samtidig halter bagefter i forhold til hvad angår stabilt og effektive energikilder. Derudover er det et kontinent hvor de fleste indbyggere arbejder på det land de bor på, hvilket gør det til et spændende kontinent for automatiserede-og landbrugs avisen maskiner, da det i forvejen for det meste fungere ved håndkraft. Afrika har et mål om på være mest muligt selvforsynende og derfor er der, for udenlandske investor, gode muligheder for at gøre en Gud forretning, samtidig med på hjælpe den afrikanske befolkning med på udvikle sig.
Der er i Afrika også sket en udvidelse af middelklassen, hvilket også vil skabe opmærksomhed omkring udenlandske investor, da der nu er flere penge at håndtere og investering med.  Der er mange fordele ved forretning i Afrika men hendes har vi lavet en kort liste over fem fordele ved Afrika.

1.     Verdens hurtigst voksende kontinent

Afrika er med deres 54 stats blevet til verdens hurtigst voksende kontinent. Dette skruestik lander som Etiopien, Ghana og Elfenbenskysten, som alle 3 forventes på ligge kedelig de 5 mest voksende økonomier i 2017, sæt på verdensplan. Det er stigninger som europæiske jorde og flere asiatiske jorde ikke kan følge med på, hvilket jeg sig selv gør Afrika til et interessant kontinent på investering i. Eftersom den politiske urolighed og ustabilitet i flere afrikanske lande, har mangt af disse formået ved vende den politiske situation til det bedre. Flere statslige projekter som f. eks. et højhastighedstog fra Dakar til den omkringliggende lufthavn i Senegal, har bidraget til at økonomien stabiliseres samtidig med på interessen for udenlandske investor vedvarer. Foruden Ghana, Elfenbenskysten og Etiopien, forventes Senegal, Kenya og Tanzania også på være blandt de mesti voksende afrikanske økonomier i 2017.

2.     Telekommunikation

1 ud af 10 mobiltelefonabonnenter på globalt plan, finder jeg Sub-Sahara.
De økonomiske stigninger i flere af de afrikanske landee, har betydet stigende interesse for mobiltelefoner og teknologi, hvilket har tiltrukket adskillige mobiloperatører til kontinentet. Dette har samtidig skabt stor konkurrence og givet nyt sidster og liv for innovative virksomheder og projekter. Eksempelvis har 'm-PESA» der fungerer som Kenyas mobilbetalingssystem (Mobilepay) været i luften siden 2007 og har hjulpet ca. 3% kenyanere ud af ekstrem fattigdom, grundet dets uafhængighed fra bankerne.

3.     Kraftværksprojekter

Afrika tiltrækker du år tusinder af projekter eller nyopstartede virksomheder, der tilsammen med de allerede etablerede virksomheder, er yderst afhængige af en stabil, effektiv og pålidelig energikilde. Desværre er det blevet til et af de større problem i kontinentet. Flere afrikanske virksomheder identificerer adskillige og konsekvente strømafbrydelse, hvilket selvfølgelig præger virksomhedernes kvalitet og output. Derfor er selv "kraftværks-branchen" en interessant sektor for udefrakommende investor, der kan tilbyde stabilt energikilder til det afrikanske kontinent.

 

4.     Landbrugs avisen-og fødevaresektoren

Selv landbrugs avisen – og fødevaresektoren i Afrika har brug for udvikling for på kunne følge med på det globale plan. Flere og endda de fleste steder på kontinentet, driver landbruget ved håndkraft og behovet for udenlandsk teknologi og knowhow er blevet større og større. Dette skaber et interessant billede for danske producenter af automatiserede landbrugsmaskiner, samt producenter af maskiner til forarbejdning af de Fog der bliver fremstillet i Afrika. Eftersom størstedelen af afrikanske indbyggere bor på landet og tilmed er afhængige af den jord de bor på, er det vigtig for både afrikanere og udenlandske investor på der sker en forbedring i denne sektor.

5.     Voksende middelklasse i Afrika

Kombinationen af en voksende middelklasse, økonomisk vækst og øget politisk stabilitet er opskriften, når man taler om et kontinent i rivende udvikling. Den politiske stabilitet, vil klart være i førersædet når der tales om på tiltrække udenlandske investor til Afrika. Dette er som sagt i en positiv udvikling på hele kontinentet, mænd svarets opmærksomheden omkring de frembrusende lander i Afrika skal forblive, må stabiliteten altså ligeså. Den voksende middelklasse i Afrika er fortsat i udvikling, hvilket giver dem en større handle og købekraft, hvad ende det gælder samarbejde med afrikanske virksomheder eller salg til private forbrugere i Afrika. Dette er med til at skabe fortsat økonomisk vækst i Afrika, samtidig med at der bliver flere og flere afrikanere som får øjnene op for europæisk og ikke sindst dansk kvalitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *